اگر به دنبال ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی دانشگاهی هستید ، یکی از مهمترین چالش ها و البته اولین چالش اعتبار مدرک دانشگاهی است! دانشگاه های غیر انتفاعی ، ازجمله دانشگاه هایی هستند که در چند سال اخیر بسیار مورد استقبال قرار گرفته اند. این استقبال نشات گرفته از مزایا و امکانات ،پذیرش بدون کنکور ( بر اساس سوابق تحصیلی )، کیفیت تحصیل و البته اعتبار مدرک دانشگاه های غیر انتفاعی میباشد.
ما در این مقاله سعی کردیم به بررسی کامل و جامعی از دانشگاههای غیرانتفاعی بپردازیم. هدف ما رفع ابهامات و ارتقاء کیفیت تصمیم گیری شما ، برای انتخاب مناسبترین دانشگاه و در نتیجه ساختن آیندهای ایدهآل میباشد.
اگر محتوای این مقاله پاسخگوی برخی از سوالات شما نبود، میتوانید ازطریق راه های ارتباطی با کارشناسان ما تماس بگیرید و ما با کمال افتخار و خرسندی پاسخگوی شما خواهیم بود!
یکی از مهمترین و پرتکرارترین سوالها که برای متقاضیان مطرح میشود این است که، اعتبار مدرک دانشگاه های غیرانتفاعی چقدر است؟ در چند سال اخیر ما شاهد استقبال بسیار خوبی از دانشگاههای غیرانتفاعی بودیم. قطعا یکی از دلایل مهم این استقبال عالی، شرایط پذیرش دانشجو بدون کنکور(براساس سوابق تحصیلی )در این دانشگاهها میباشد. ولی همه میدانیم برای انتخاب مناسبترین دانشگاه فقط این شرایط کافی نیست.قطعا اعتبار مدرک مهمترین فاکتور میباشد. اعتبار مدرک یک دانشگاه زمانی تایید میشود که آن دانشگاه مورد تایید وزارت علوم ،تحقیات و فناوری باشد.
یک خبر بسیار عالی؛ دانشگاههای غیر انتفاعی مستقیما مورد تایید و نظارت وزارت علوم میباشند، بنابراین از لحاظ اعتبار مدرک برابر با دانشگاه های دولتی میباشند. بدیهی است که هرچه سطح علمی دانشگاه غیرانتفاعی بالاتر باشد، سطح اعتبار مدرک آن دانشگاه بالاتر است. بنابراین برای ارتقاء کیفیت تحصیلی خود بهتر است دانشگاه غیرانتفاعی مورد نظرتان از سطح علمی و همچنین اساتید مجرب با سطح علمی بسیار بالا برخوردار باشد.
موسسه آموزش عالی رحمان رامسر، ازجمله دانشگاههای غیرانتفاعی تراز اول کشوراست، که دارای سوابق علمی درخشان در سطح جهانی میباشد که نشان از کیفیت سطح علمی این موسسه دارد. دانشجویان این موسسه با بهرهگیری از اساتید مجرب و امکانات پیشرفته دانشگاه ، مرکز رشد فناور ، مرکز دورههای آزاد و آکادمی زبان، سطح توانمندی های علمی و عملی خود را ارتقاء داده و خود را بر فراز افتخارات جهانی میرسانند.
اگر شما متقاضی ادامه تحصیل در مقاطع عالی چه در ایران و چه خارج از ایران باشید، قطعا باز هم سوال مهمی که پیش خواهد آمد، این است که ؛ آیا مدرک دانشگاه غیرانتفاعی برای پذیرش در دانشگاه های خارج از ایران و همچنین ایران در مقاطع تحصیلی عالی مورد تایید خواهد بود؟
در پاسخ به این سوال بسیار مهم باید گفت؛ دانشگاه های غیرانتفاعی چون مورد تایید و نظارت مستقیم وزارت علوم میباشند و مدارک تحصیلی این دانشگاهها مهر وزارت علوم را اخذ میکنند، به لحاظ اخذ پذیرش در مقاطع تحصیلی عالی حتی در دانشگاه های خارج از ایران هم مانعی نخواهند داشت، مورد تایید بوده و به رسمیت شناخته میشوند.
بنابراین ؛ اخذ پذیرش در دانشگاه های خارج از ایران با مدرک دانشگاه غیرانتفاعی و سطح علمی خوب (رزومه عالی و معدل بالا ) برای متقاضیان امکان پذیر خواهد بود.
به عنوان مثال بعضی از فارغ التحصیلان موسسه آموزش عالی رحمان رامسر جهت ادامه تحصیل موفق به اخذ پذیرش از دانشگاه های امریکایی و اروپایی شده اند. از جمله این دانشجویان با اراده می توان از اهدا غروی دانشجوی مقطع دکترا در شیکاگو_آمریکا، ، مبینا بهرامیان دانشجوی مقطع ارشد در آمریکا، مرتضی تورانی دانشجوی مقطع دکترا در کشور بلژیک ، نوید وفا دانشجوی مقطع دکترا در میلان_ایتالیا ، پیمان صباحفر دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در کشور پرتقال ، بابک دهقان دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در کشور ترکیه ، فاطمه آهویی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در کشور سوئد،آیدا فقیه دانشجوی مقطع دکترا در کشور ترکیه و… نام برد. این موسسه آموزش عالی علاوه بر کیفیت بالای آموزش ، با شرکت در مسابقات جهانی به همت مرکز رشد فناور و حمایت دانشگاه رزومه بسیار عالی برای دانشجویان به ارمغان میآورد ، که خود مهر تاییدی جهت اخذ پذیرش در دانشگاههای مطرح دنیا میباشد.
در نتیجهی به رسمیت شناختن مدرک دانشگاه های غیرانتفاعی، قطعا مهمترین فاکتور برای ورود به بازار کار و همچنین از جانب کارفرما؛ کیفیت سطح علمی و البته توانمندی های عملی نیروی کار خواهد بود. بنابراین اگر انتخاب شما یک دانشگاه غیرانتفاعی با کیفیت علمی بسیار عالی باشد که امکان ارتباط مستقیم با بازار کار را برای دانشجویان فراهم میکند تا توانمندی های عملی خود را ارتقاء دهند و بطور کامل آمادهی ورود به بازارکار شوند، فرصتی ایدهآل برای آینده شغلی خود ایجاد کرده اید.
موسسه آموزش عالی رحمان رامسر از جمله دانشگاههای غیرانتفاعی کشور میباشد که در وهلهی اول با توانمندسازی دانشجویان از طریق بهره گیری از اساتید مجرب ، مرکز رشد ، مرکز دورههای آزاد و آکادمی زبان شرایط ورود به بازارکار را برای دانشجویان بسیار هموار میسازد. در این موسسه دانشجویان حتی در دوران تحصیل نیز با کمک و راهنمایی اساتید وارد بازار کار میشوند و زیر نظر اساتیدی که هر یک در حوزهی کاری خود بسیار توانمند و بنام هستند تجربه های ارزشمندی کسب میکنند.
در متن نامه زیر توجه شما را در خصوص اعتبار مدرک دانشگاه غیر انتفاعی در بازار کار و استخدام در مشاغل دستگاه های اجرایی به معاون محترم رئیس جمهوری جلب می کنیم :
جناب آقای جمشید انصاری
معاون محترم رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور
با سلام و احترام
با توجه به پرسشهای برخی از دستگاههای اجرایی در خصوص اعتبار مدارک دانش آموختگان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی بر استخدام در مشاغل، که شماری از پرسش ها ناشی از تنوع زیرنظام های آموزش عالی و شیوه ها و دوره های تحصیلات دانشگاهی استُ به استحضار می رسانم:
مدارک تحصیلی کلیه دانش آموختگان دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالیِ دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی (اعم از دولتی و غیردولتی، روزانه، شبانه و نوبت دوم، حضوری، نیمه حضوری، غیرحضوری و الکترونیکی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) از حیث ارزش تحصیلی از نظر وزارت، قانونی و دارای اعتبار یکسان است.
بر این اساس، دارندگان مدارک مذکور برای استخدام و استقرار در پست های سازمانی ادارات و دوایر دولتی (اعم از مراکز دانشگاهی، صنعتی و …)، متناسب و منطبق با رشته و مقطع تحصیلی خود، از ظرفیت و قابلیت کافی برخوردارند. با عنایت به توضیحات، خواهشمند است به منظور اطلاع رسانی و رفع شبهات احتمالی و تنویر افکار عمومی دستور فرمایید مراتب به دستگاه های اجرایی مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری ابلاغ گردد.
منصور غلامی
دانشگاههای غیرانتفاعی ، از جمله دانشگاههای غیر دولتی کشور است که علاوه بر پذیرش با کنکور سراسری ، شرایط پذیرش بدون آزمون را هم فراهم کرده است. در ادامه به برخی از مزایا و معایب دانشگاههای غیرانتفاعی خواهیم پرداخت تا شما را در تصمیمگیری بهتر یاری رسانیم.
برخی از مزایا دانشگاههای غیرانتفاعی عبارتند از :
از معایب دانشگاههای غیرانتفاعی میتوان به مواردی زیر اشاره کرد:
دانشگاههای روزانه به جهت دولتی بودن در مقایسه با دانشگاههای غیرانتفاعی که تحت تاسیس بخش خصوصی هستند نیاز به پرداخت شهریه ندارند و رقابت اخذ قبولی در این دانشگاه ها بسیار بالا است. در دانشگاههای روزانه فارغ التحصیلان در ازای تحصیل رایگان، تعهد خدمت به دولت دارند .اما در دانشگاه های غیرانتفاعی، دانشجویان در ازای پرداخت شهریه مقرون بصرفه ضمن تحصیلی با کیفیت، در پایان تحصیلات تعهد خدمت ندارند و اصل مدرک تحصیلی را دریافت میکنند.
در دانشگاههای روزانه معمولا برای دانشجویان امکانات خوابگاه وجود خواهد داشت، در صورتی که فقط در برخی از دانشگاههای غیرانتفاعی مانند موسسه آموزش عالی رحمان رامسر امکانات خوابگاه با هزینه و شرایط بسیار عالی در موقعیت مکانی فوقالعاده در شمال کشور، شهر زیبای رامسر وجود دارد.
لازم به ذکر است دانشگاههای پردیس نیز از شعبههای دانشگاه سراسری میباشد اما با این تفاوت که دانشجویان دانشگاه پردیس شهریه پرداز هستند و در مدارک تحصیلی فارغالتحصیلان این دانشگاهها حتما، پردیس قید خواهد شد.
دانشگاههای آزاد در مقایسه با دانشگاههای غیرانتفاعی میزان دریافتی شهریه بالاتری دارند. دانشگاههای غیرانتفاعی برخلاف دانشگاههای آزاد مستقیماً تحتنظر وزارتعلوم هستند. هر دو این دانشگاهها دارای سرفصلهای تقریبا یکسان میباشند.بنابراین کیفیت سطح علمی این دانشگاهها را باید با بررسی دقیق سوابق علمی هیاتعلمیها و مشارکتهای علمی و عملی و همچنین سوابق دانشگاه مورد نظر بررسی کرد.
موسسه آموزش عالی رحمان رامسر از جمله موسسات غیرانتفاعی شمال کشور است که در کنار تمام امکانات و کیفیت علمی، دارای سوابق علمی و عملی درخشانی در سطح جهانی میباشد، تمامی این مزیت ها باعث شده که این دانشگاه در رتبهبندی دانشگاه های کشور در سطح بالایی قرار داشته باشد.
در دانشگاههای علمیکاربردی پذیرش در تمامی رشتههای تحصیلی بدون کنکور بوده و نیاز به هیچ آزمونی ندارد. در صورتی که در دانشگاههای غیرانتفاعی هم میتوانید با شرکت در کنکور سراسری و هم بدون کنکور (صرفاٌ براساس سوابق تحصیلی) پذیرش شوید. رشتههای ارائه شده در این دو دانشگاه متفاوت است. در دانشگاههای علمی کاربردی فقط دو مقطع کاردانی ناپیوسته و کارشناسی ناپیوسته ارائه میشود.بنابراین تحصیل در این دانشگاهها فقط تا مقطع کارشناسی امکانپذیر است. اما در دانشگاههای غیرانتفاعی تمامی مقاطع کاردانی، کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته)،کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی هم ارائه میشود. دانشگاههای غیرانتفاعی ملزم به داشتن اعضای هیاتعلمی میباشند . از لحاظ اعتبار مدرک هردو مورد تایید وزارت علومتحقیقات فناوری هستند و برای انتخاب بهتر حتما باید کیفیت سوابق علمی دانشگاه مورد نظر بررسی شود.
هر دو این دانشگاهها مورد تایید وزارت علوم هستند و تحت ضوابط این وزارت میباشند. با این تفاوت که دانشگاههای غیرانتفاعی تحت تاسیس بخش خصوصی هستند. با وجود اینکه دانشجویان در هر دو این دانشگاهها شهریهپرداز هستند،اما شهریه دانشگاه پیام نور قدری کمتر است. دانشگاههای پیام نور از جانب دولت با هدف گسترش آموزشعالی در سراسر کشور تاسیس شده ولی دانشگاههای غیرانتفاعی تحت تاسیس بخش خصوصی، با هدف ارائه خدمات آموزشی با کیفیت بالاتر تاسیس شده است.
بطور کلی مدرک دانشگاههای غیر انتفاعی مورد تایید وزارت علوم تحقیقات فناوری میباشد. و از جهت ادامه تحصیل و اخذ پذیرش در مقاطع تحصیلی عالی در ایران و حتی دانشگاههای خارج از کشور همچون کانادا، آمریکا و … کاملا مورد تایید میباشد. و همچنین با پرداخت شهریهای مقرون بصرفه ضمن دریافت تحصیلات با کیفیت ، تعهد خدمت نخواهید داشت. در پایان برای اینکه انتخاب بهتری داشته باشید حتما دانشگاه مورد نظر را از لحاظ کیفیت سطح علمی و سوابق تحصیلی و مشارکتهای علمی بطور دقیق بررسی کنید. برای آشنایی بیشتر با رشته های کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه رحمان بر روی لینک های زیر کلیک کنید.
پذیرش دانشجو