آموزش رایگان تیر و کمان

ویژه دانشجویان موسسه آموزش عالی رحمان

آقایان و بانوان علاقه‌مند به رشته ورزشی تیر و کمان

علاقه‌مندان می‌توانند جهت ثبت‌نام در کلاس‌های آموزش تیر و کمان، همه روزه به تربیت بدنی موسسه آموزش عالی رحمان رامسر مراجعه نمایند

شرایط ثبت‌نام:

• داشتن کارت دانشجویی دارای اعتبار
  • محل آموزش و تمرین: مجتمع تله‌کابین رامسر
  • مهلت ثبت نام: پایان خرداد ۱۴۰۱
  • آموزش برای دانشجویان بصورت رایگان و بدون دریافت هزینه

تیراندازی با کمان یا تیر و کمان فعالیتی است که می‌تواند به عنوان ورزش یا برای شکار یا برای جنگ استفاده شود. ابزار تیراندازی از یک کمان منحنی شکل و یک تیر که سرش یک سنگ یا فلز نوک تیز بود تشکیل می‌شد و فرد تیرانداز با گذاشتن تیر در کمان و کشیدن، آن تیر را پرتاب می‌کرد.

ورزش تیر و کمان یکی از ورزش‌های سنتی و قدیمی از گذشته تا به امروز می‌باشد.
تیر و کمان یکی از ورزش‌های عضلانی است که برای تقویت بازوها و تقویت قوای جسمانی مفید می‌باشد. تیراندازی با کمان، ورزشی است که باعث رفع خستگی و نشاط می‌شود و تمام افراد یک خانواده با سنین مختلف می‌توانند از آن استفاده کنند.

کماندار باید با آرامش و کمی استراحت در لحظه ای فوری روی هدف تمرکز کند. تیراندازی با کمان ترکیب منابع فیزیکی و روانی است.

تیراندازی با کمان باعث ایجاد حس اعتماد به نفس و احساس موفقیت در کماندار می‌شود. هنگامی که شما در چالش غلبه بر چیزی هستید، تمام فکر و جسم شما درگیر آن می‌شود و هنگام غلبه بر آن به احساس موفقیت می‌رسید.

به طور کلی فواید تیراندازی با کمان به شرح زیر است:

• تیراندازی با کمان ورزشی اجتماعی و عمومی می‌باشد و معلولین نیز می‌توانند در این رشته فعالیت داشته باشند.
  • تیراندازی با کمان علاوه بر وزرش، تفریح نیز می‌باشد که ورزش نسبتا ارزانی است.
  • تیراندازی با کمان ورزشی است که در فضای سرپوشیده و باز قابل انجام است.
  • تیراندازی با کمان باعث افزایش تمرکز، قدرت صبر و اعتماد به نفس در انسان می‌شود.
  • تیراندازی با کمان اهمیت ایمنی در ورزش را می‌آموزد.

تیراندازی با کمان در۳رشته کمان‌های کامپوند، ریکرو و سنتی برگزار می‌گردد:

کمان ریکرو: این کمان شامل قسمت‌های قبضه، بازو، سایت، پین سایت، استاب لایزر، زه است. این کمان به کمان‌های قدیمی تشابه بیشتری دارد و با اندکی تغییر، دقت و قدرت آن افزایش یافت. مسابقات آن در مسافت های۱۸و۳۰و۷۰ متر برگزار می‌گردد. مسافت ۷۰ متر المپیکی است و در بخش‌های مردان، زنان، تیمی مردان، تیمی زنان، میکس مردان و زنان برگزار می‌شود. این کمان باید پس از استفاده اجزایش برای سالم ماندن جدا ‌شود.

کمان کامپوند: این کمان شامل قسمت‌های بازو، قبضه قرقره، سایت، پیپ سایت، استاب لایزر، شوکر و… است. این کمان بسیار پیشرفته ‌است و از لحاظ قدرت و دقت بسیار بهتر از کمان سنتی و ریکرو است. مسابقات آن نیز در مسافت‌های ۱۸، ۳۰ و ۵۰ متر برگزار می‌گردد. این رشته المپیکی نیست. این کمان از اول همراه با زه است و نیازی به جداسازی قطعات ندارد.

کمان سنتی: این کمان بسیار ساده بوده و مانند کمان‌های اولیه است. یکی از ویژگی‌های جالب این رشته ورزشی آن است که هر فرد با لباس محلی و خاص منطقه خود در مسابقه شرکت می‌کند.

شاید این سوال در ذهن شما نیز ایجاد شده باشد که آیا با همین کمان می‌شود به شکار رفت؟

بایدگفت: بله، با همین کمانهای معمولی می‌توان شکار کرد، زیرا برد مفید این کمانها حدود ۳۰ متر است و فقط چیزی که لازم دارید تیر شکاری است که دارای سر تیرهای برنده و تیز است. در واقع، برای شکار می‌توان از هر نوع کمانی استفاده کرد؛ اما به دلیل قدرت و قابلیت حمل آسان‌تر معمولاً از کمان‌های کامپوند و کراسبو استفاده می‌شود. امروزه افراد زیادی برای شکار از انواع کمان‌ها استفاده می‌کنند

در این راستا، موسسه آموزش عالی رحمان  رامسر با داشتن ظرفیت‌های مناسب، جهت ایجاد فضای مهیج و پرنشاط برای دانشجویان اقدام به راه‌اندازی این رشته ورزشی نموده تا در آینده‌ای نزدیک،  میزبان مسابقات رسمی کشوری و بین المللی در این رشته و شاهد موفقیت‌های دانشجویان در عرصه‌های ملی و بین المللی باشد.