مدیریت استرس پس از اعلام نتایج کنکور

اعلام نتایج کنکور و مدیریت استرس

دکتر مریم عاقل مسجدی

دکترای روانشناسی سلامت و مدرس دانشگاه

تجربه کنکور مثل بسیاری از تجربه های زندگی، جنبه های مثبت و منفی زیادی دارد. وقتی نتایج کنکور اعلام میشود برخی ممکن است رتبه ای دور از انتظار خود کسب کنند یا متناسب با تلاش های خود نتیجه نگیرند. در نتیجه ممکن است دچار اضطراب شده  و احساس ناکارآمدی و بی کفایتی کنند و عزت نفس خود را از دست دهند.

دانش آموزان عزیز، برای مدیریت این هیجانات منفی باید بدانید کنکور بخشی از زندگی است و نتایج کنکور نمی تواند یک ارزیابی همه جانبه از توانمندی های شما باشد. سعی کنید فرایند محور باشید؛ یعنی تلاش های خود را ببینید و خودتان را به خاطر این تلاش ها تحسین کنید. به یاد بیاورید کجاها عملکرد بهتری داشته اید و با خودگویی مثبت، از اضطراب خود بکاهید. والدین عزیز هم می توانند با همدلی و پذیرش بی قید و شرط فرزندانشان از آنان حمایت کنند.